Wilt u een afspraak maken of info?

Zo kiest u de juiste tapijtkleur

Er bestaan heel wat kleurmogelijkheden voor uw tapijt. Maar welke kleur tapijt moet u nu precies kiezen? Past een donkere tint beter bij uw ruimte of bezorgt een lichtere kleur u meer rust?
Er bestaan talloze mogelijkheden en hieronder vindt u enkele tips om de juiste tapijt kleur te kiezen.

Hoe beïnvloedt kleur onze waarneming van een ruimte?

light carpet

De manier waarop u kleur gebruikt in een ruimte heeft altijd invloed op de beleving van die ruimte. Lichtere tinten geven gebruikers van de ruimte een opgewekt gevoel. Gele tinten zorgen voor optimisme en plezier, terwijl witte en beige kleuren een gevoel van openheid geven. Grijze tinten vormen de ruimte om tot een koele, bescheiden plek en donkere tinten zoals bruin of zwart zorgen voor veel contrast en geven de kamer een serieuze touch. De juiste kleur tapijt kiezen hangt dus zeker af van welke sfeer u in de ruimte wilt creëren.

Daarnaast kan de kleur van uw tapijt uw ruimte ook groter of kleiner doen aanvoelen, naargelang de gekozen tint. Donkere kleuren werken goed in lange en brede kamers, terwijl lichte, natuurlijke kleuren het bedrukte gevoel van een ruimte kunnen tegenwerken. Ook licht speelt een belangrijke rol: natuurlijk zonlicht en artificieel licht reageren anders wanneer ze in aanraking komen met verschillende kleuren, wat zorgt voor een andere beleving. Houd dit dus zeker in het achterhoofd bij het kiezen van een tapijt kleur. Denk natuurlijk ook aan wat er zich al in de kamer bevindt, zodat een aangenaam kleurenpalet behouden wordt.

Ook de functie van de ruimte speelt een rol

dark carpet

Een correcte keuze maken in de tapijt kleur hangt ook af van wie de ruimte gebruikt. In een zorginstelling zorgen de juiste kleuren bijvoorbeeld voor een positief aanvoelend interieur, geven ze de bewoners een gevoel van veiligheid of vormen ze een manier voor mensen met dementie om zicht te oriënteren.
Hier volgen nog enkele nuttige richtlijnen:

  • Hoewel lichte tinten meer reflecteren, moeten ze vaker worden schoongemaakt, verslijten ze sneller en zullen daardoor sneller vervangen moeten worden.
  • Donkere kleuren kunnen neerwaarts gericht licht absorberen en zo de kleurbeleving van een ruimte veranderen.
  • Vlekken op heldere kleuren zijn beter zichtbaar dan op matte kleuren.

Welke tapijt kleuren kunnen wij u aanbieden 

Tarkett biedt allerlei kleuren aan, waaronder grijsgroenroze, wit, roodzwartblauwgeelbeigebruin oranje en betonlook. Daarnaast zijn er talloze andere kleuropties, zoals gemêleerd tapijt of tapijt met een (persoonlijk) design. Zoals uit bovenstaand artikel blijkt, is het kiezen van de juiste tapijt kleur een belangrijk proces en dit verschilt van ruimte tot ruimte. Er bestaan immers talloze mogelijkheden. Twijfelt u nog welke kleur u nu precies moet kiezen of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op.

Benieuwd welke mogelijkheden er zijn met projecttapijt? Bekijk dan ons artikel: “Projecttapijt voor commerciële ruimtes: alles wat u moet weten

voorgestelde collecties

AirMaster

Tapijttegels AIRMASTER

Breccia

Tapijttegels BRECCIA

Desert AirMaster

Tapijttegels
Circular Selection DESERT AIRMASTER

Essence

Tapijttegels ESSENCE

Flores

Tapijttegels FLORES

Jeans

Tapijttegels JEANS

Linon

Tapijttegels LINON

Metallic Shades

Tapijttegels METALLIC SHADESONTDEK ONZE TAPIJTCOLLECTIES

Informatie Tarkett : De links hierboven verwijzen naar Tarkett.

Handelsmarkt Nijmegen is ⭐️⭐️⭐️Gold Dealer Nijmegen

Kleuradvies in de winkel of bij u thuis of bedrijf