Wilt u een afspraak maken of info?

Zelf vloerbedekking leggen

Zelf uw vloerbedekking leggen? Waarom niet!

Vloerbedekking zelf leggen is niet heel moeilijk en kan door de ervaren prima zelf gedaan worden. Ga allereerst precies te werk en zorg voor goed gereedschap. Wat heel belangrijk is is dat de ondergrond waar de vloerbedekking op komt te liggen volledig vlak is. Om te beginnen dient u dus eerst de ondergrond te inspecteren op bulten en gaten. Gaten in de vloer moeten gevuld worden en bulten worden verwijderd. (kleine oneffenheden worden opgevangen door de ondervloer). Grotere oneffenheden kunnen met een egalisatie mortel worden geëgaliseerd.

Wanneer de ondergrond goed vlak en schoon is kunt u beginnen. We raden u aan om om te werken met een aparte ondervloer of een ondervloer welke verwerkt is in het nieuwe tapijt. Door van een goede ondervloer gebruik te maken slijt het tapijt minder snel en heeft u bovendien een goede demping, minder contactgeluiden, isolatie en het voelt lekkerder aan.

Vloerbedekking inmeten 

Meet van alle ruimten de lengte en de breedte (oppervlak m2) van de kamer op en tel bij zowel de lengte als de breedte 10 cm erbij op. Hou rekening met hoeken en kijk hoe u zoveel mogelijk naadloos kunt leggen. Zorg er altijd voor dat u voldoende vloerbedekking inkoopt van dezelfde rol (ivm snijverlies en eventueel kleurverschil).

Wij kunnen ook voor u komen meten, geen probleem. Bel én we komen!

Wanneer u vloerbedekking heeft uitgekozen met een patroon, dat goed moet overlopen en aansluiten van de ene naar de andere baan, hou dan rekening met extra lengte. Laat u adviseren door de Handelsmarkt.

Vloerbedekking zelf leggen: De stappen

  • Leg de vloerbedekking zo ver mogelijk over de vloer zodat het tapijt rondom in de ruimte opstaat tegen de wanden.
  • Sla het tapijt langs een korte kant terug en breng langs de plint kit of dubbelzijdige tape aan en druk de vloerbedekking hierop vast.
  • Druk de vloerbedekking goed in de hoeken tussen de plint en vloer en snij de vloerbedekking op maat met een scherp, liefst nieuw tapijtmes. Langs alle andere wanden herhaalt u dit.
  • Plak nu de vloerbedekking over het gehele oppervlak: Snij met het tapijtmes eerst de vloerbedekking op maat. Sla vervolgens de helft van het tapijt terug breng de lijm of kit aan op de ondervloer en druk de vloerbedekking goed aan. Behandel vervolgens de andere helft van de vloerbedekking hetzelfde.
  • Gebruik een goede en geschikte lijm voor uw nieuwe vloerbedekking. Laat u adviseren over het juiste product door de Handelsmarkt. Wij verkopen u het juiste product voor een scherpe prijs.