Wilt u een afspraak maken of info?

Welk materiaal voor uw nieuwe vloerkleed?

Materiaal Vloerkleed: Wol

Het meest pure en duurzame materiaal voor een vloerkleed is wol. Het vergaren van het mooiste, sterkste en kwalitatief het beste product begint bij het schaap zelf. Schapen die hoog in de bergen leven leveren een unieke soort wol die een bijzondere glans over zich heen heeft. Om warm te blijven, kweken deze schapen namelijk een extra vetlaagje rondom hun huid. Dit zorgt ervoor dat het gehalte aan de zogenoemde lanoline in hun huid hoger wordt, waardoor het wol minder stug. En tevens meer glimt. Daarnaast is het de wol die afkomstig is van schapen die worden geschoren in de herfst. Kwalitatief is dit de beste wol..

Bovendien onderscheidt de wol die rondom de hals groeit zich van de rest van het lijf van de schaap.

Deze fijne structuur ziet er perfect uit voor vloerkleden met specifieke patronen en details. Bij de Handelsmarkt vind u een wisselende voorraad van duurzame en mooie vloerkleden van wol.. Kom eens kijken en voelen in de winkel, dan vertellen wij welke de meest interessante voor u zijn.

Materiaal Vloerkleed: Wol

Weer of geen weer 

Een van de unieke eigenschappen van wol is dat het extreme warmte of koude kan reguleren. Door een wollen vloerkleed op uw vloer neer te leggen, bent u altijd verzekerd van een aangenaam temperatuurtje onder uw voeten. Naast deze temperatuur regulerende functie is wol uitermate sterk. In eerste instantie is de functie van wol natuurlijk bedoeld om het schaap te beschermen tegen invloeden van buiten. Maar ook in het tweede leven is wol bestand tegen een stootje. Zo zijn de vezels waaruit wol bestaat zó sterk in elkaar verweven, zodat ze bijna niet meer uit elkaar te trekken zijn. Vuil krijgt dan ook bijna geen ruimte om zich tussen de vezels te nestelen.. Oersterk, waterafstotend, temperatuur regulerend en bovendien enorm knuffelbaar. Eigenschappen die maken dat wol uitermate geschikt is voor de productie van wollen vloerkleden.

.Materiaal Vloerkleed: Jute

Materiaal Vloerkleed: Jute

Een andere speler van natuurlijke materialen in de vloerkledenwereld, is jute. Dit materiaal wordt gemaakt van solide draden die gesponnen worden uit lange, plantaardige vezels. Deze vezels zijn afkomstig van planten die groeien in warme en vochtige streken, zoals in India of in Bangladesh. Na ongeveer vier maanden worden de stengels van de planten afgehakt, waarna deze in lange stroken worden gesneden. Vervolgens worden de stroken in de zon gelegd, zodat ze zich vol kunnen zuigen met vitamine D. Hierna zijn de stroken klaar om geweven te worden tot bijvoorbeeld jutevloerkleden. Deze pure manier van produceren zorgt ervoor dat jute een erg duurzaam én milieuvriendelijk materiaal is. 

De looks van jute is ruig en authentiek.

De karakteristieke goudbruine kleur zorgt voor een bepaalde stoerheid die op een subtiele manier in elke inrichting past. Deze fermheid gaat ook met een ontzettende kracht gepaard. Doordat de stroken strak in elkaar worden gevlochten, is dit materiaal echt niet kapot te krijgen. Het onderhoud is daarom ook zeer gemakkelijk. Gewoon de stofzuiger eroverheen en je hoeft niet bang te zijn dat je het tapijt beschadigd. In het begin van de vorige eeuw werd jute vooral gebruikt als verpakkingsmateriaal. Veel etenswaren, zoals onder andere suiker en cacoa werden in jutezakken verscheept. Omdat jute sterk is, herbruikbaar en lucht doorlatend is.

Materiaal Vloerkleed: Jute

De voordelen en nadelen van een jute vloerkleed

+ Oersterk
+ Gemakkelijk in onderhoud
+ Duurzaam
+ Biologisch afbreekbaar
+ Ventilerend
+ Gemakkelijk te combineren

Geef ‘m van katoen vloerkleden!

Materiaal Vloerkleed: Katoen

Katoen. Het is misschien wel de meest bekende plantaardige vezel waar talloze producten van worden gemaakt. Al duizenden jaren geleden werden deze vezels overal ter wereld gebruikt voor de productie van doeken die op hun beurt weer verschillende doeleinden hadden. Katoen is afkomstig van de katoenplant die voornamelijk in tropische en subtropische gebieden groeit. Wanneer de bloemen van deze plant uitgebloeid zijn, blijven er bolletjes over waarin zaden zitten verwerkt. Wanneer die zaadjes lang genoeg in de bolletjes zitten, gaan ze haartjes ontwikkelen. Als er teveel zaadjes met haar in de bolletjes zitten, knappen deze open en heb je een bolletje katoen.

Vroeger werden deze bolletjes met de hand geplukt, tegenwoordig zijn hier gelukkig machines voor.

Van de opengeklapte bolletjes worden garen en draden gesponnen, die uiteindelijk resulteren in een zacht, dun en ventilerend textiel. Hiervan worden de uiteindelijke eindproducten geweven. Katoen wordt veelal gebruikt voor de productie van kleding, maar ook voor artikelen als handdoeken, tafellakens, gordijnen, theedoeken- en katoenen vloerkleden. Het fijne aan katoen is dat het in alle denkbare kleuren geverfd of bedrukt kan worden. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden om te spelen met structuren en patronen, Vloerkleden worden zo kunstzinnig en origineel mogelijk gemaakt. Katoenen vloerkleden zijn lekker luchtig en zijn ze gemakkelijk, mits ze niet te groot, te wassen in de wasmachine.

Materiaal Vloerkleed: Katioen

De voordelen en nadelen van een katoenen vloerkleed

+ Licht en luchtig
+ Ruime keuze uit kleuren, patronen en structuren
+ Dun, maar sterk 
+ Plantaardige vezels

Tripple ‘S’: stabiel, solide en synthetische vloerkleden

Materiaal Vloerkleed: Synthetisch

Een nieuwkomer in de wereld van vloerkleden zijn de synthetische tapijten. Steeds vaker sieren vloerkleden gemaakt van kunstmatige materialen onze vloeren. Deze kunstmatige vloerkleden worden tegenwoordig op zo’n manier gemaakt, dat je geen verschil ziet met traditioneel geweven vloerkleden. Synthetische vloerkleden worden vaak geproduceerd van polyester, polyamide,ook wel nylon genoemd, en/of polypropyleen. Een gewaardeerde eigenschap van deze stoffen is dat ze wel een tijdje meegaan. Ze verkleuren niet en behouden lange tijd hun vorm. Kom voordelig winkelen .bij de Handelsmarkt.

De voordelen en nadelen van een synthetisch vloerkleed

+ Kleurvast
+ Vormvast
+ Gemakkelijk schoon te houden
+ In verhouding goedkoper 

Materiaal Vloerkleed: Natuurlijk

Natuurlijke vloerkleden

Het soort materiaal van een vloerkleed is bepalend voor veel mensen, waardoor er een onderscheid kan worden gemaakt tussen natuurlijke materialen en niet natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen komen rechtstreeks uit de natuur. Neem bijvoorbeeld de jute vloerkleden, die voortkomen vanuit een plant. Hetzelfde geldt voor katoen. Natuurlijke vloerkleden voegen iets extra toe aan uw huis. Naast natuurlijke vloerkleden kunt u ook denken aan een dierlijk tintje. Zoals dezojuist genoemde jute en katoen komt van een plant, maar wol komt van daarentegen van een schaap. Zo zijn er ook schapenvachten die positief werken voor in ons interieur. Deze schapenvachten staan bekend om hun super zachte uiterlijk, waardoor een schapenvacht goed te gebruiken is als kussen. Om er tegenaan te leunen, maar ook als vloerkleed om op te lopen. Naast schapenvachten zijn er ook vloerkleden van leer. Deze leren vloerkleden komen van de koeienhuid en staan bovendien strak op de vloer. 

Laat u informeren door de Handelsmarkt en koop het mooiste vloerkleed voor de beste prijs!