Wilt u een afspraak maken of info?

Welke soorten vloerkleden zijn er?

Welk vloerkleed? Wij hebben een wisselende voorraad van kwaliteit vloerkleden

Wat past bij u het beste behalve de stijl? Rond, vierkant of rechthoekig of een vrije vorm. Of wij maken een vloerkleed exact op maat voor u. We kunnen ze zelfs laten maken naar voorbeeld van een foto. Onbegrensde mogelijkheden, Dessin, kleuren, materiaal, en patronen. Leverbaar in diverse formaten.

Hoogpolig vloerkleed

Hoogpolige karpetten zijn karpetten ofwel vloerkleden die een wat lossere pool hebben. De poolhoogte kan in hoogte variëren van 3 cm tot 15 cm hoog. Deze hoogpolige karpetten hebben vaak een volle en warme uitstraling. Deze vloerkleden zijn voornamelijk in unie kleuren verkrijgbaar. Steeds vaker zien we ook wel gemêleerde hoogpolige karpetten verschijnen en zelfs een hoogpolig karpet met patroon. Hoogpolige karpetten hebben vaak een stoere en volle uitstraling. Fijn ook om op te zitten! Hoogpolige karpetten worden machinaal en met de hand gemaakt. Deze kleden worden geweven of getuft met o.a. wollen of synthetische garens.

Laagpolig vloerkleed

Laagpolige of laagpool karpetten worden vaak gedessineerd gemaakt en niet slechts in één kleur. Dat komt omdat de structuur zich daar uitstekend voor leent. U zult dan ook maar heel weinig laagpool karpetten in slechts een kleur tegenkomen, maar het kan wel. De mogelijkheden zijn eindeloos met laagpool karpetten. Zo kunt u standaard dessin kiezen maar is het ook mogelijk om bijvoorbeeld zelf een patroon uit het interieur terug te laten komen. Uw eigen op maat gemaakte karpet. Laagpool karpetten worden van wol en synthetische garens gemaakt en worden getuft, geweven of met de hand geknoopt. Onder laagpool karpetten vallen ook Perzische tapijten, vintage karpetten en klassieke tapijten.

Klassieke vloerkleden

Klassieke tapijten hebben vaak de uitstraling van Perzische tapijten. Deze vloerkleden of carpetten worden niet met de hand geknoopt maar machinaal geweven, vaak met wollen of synthetisch garen. De karpetten hebben een lage gesneden pool. Klassieke karpetten hebben een rijke uitstraling en geven sfeer en warmte aan het interieur.

Vlak geweven karpetten

vlak geweven karpetten werden vroeger ook wel boeren karpetten genoemd en zijn, zoals de naam al zegt, geweven.. Deze karpetten zijn in verschillende structuren verkrijgbaar. Hierdoor verandert de uitstraling van het karpet. Ook is het mogelijk om dit karpet met een patroon te laten weven. Dit zij dan wel vaak rechte patronen omdat rond weven een vrij lastig proces is. Het is overigens wél mogelijk om dit type karpet rond te laten weven, maar alleen zonder patroon. De vlak geweven karpetten worden bijna altijd van wol gemaakt en zijn, doordat er geen backing onder zit, aan twee zijde te gebruiken.

Lussenpool vloerkleed

Lussenpool karpetten zijn een variant op vlak geweven karpetten. Deze basis van een lussenpool karpet is hetzelfde als de vlak geweven karpetten. Hierbij worden alleen nog garens in een lus boven het pool bed uitgehaald zodat er een lus ontstaat. Dit gebeurt in meerdere hoogtes. Llussenpool karpetten zijn niet aan twee zijden te gebruiken omdat de lus maar aan een kant van het karpet zit. Bij deze karpetten is het niet mogelijk om een patroon te weven. Banen in verschillende kleuren of in combinatie met de vlak geweven karpetten is wel mogelijk

Natuurtapijten

Natuurtapijten zijn tapijten die gemaakt van natuurlijke producten. Zeegras, sisal, kokos en nog vele andere natuurlijke producten zijn mogelijk. Deze karpetten zijn vaak van touw gemaakt en niet zo lekker aan de voeten als een hoogpolig of een wollen karpet. Deze karpetten zijn wel oer en oer sterk. Worden vaak in de keuken of serre gebruikt. Gemakkelijk in onderhoud en het heeft een erg stoere uitstraling. Dit type karpetten is vaak laag van pool én geweven.

Perzische tapijten

Perzische tapijten zijn tapijten afkomstig uit het vroegere Perzië. De typische veelzijdige en klassieke patronen hebben ieder hun eigen kenmerken. De Perzische tapijten zijn dan ook meestal vernoemd naar de regio waar ze vandaan komen. De Perzische tapijten zijn meestal van wol of zijde en zijn altijd met de hand geknoopt.

Vintage

De Vintage karpetten zijn momenteel een enorme rage. Vintage en industrieel is erg Hot! Deze karpetten zijn eigenlijk oude Perzische tapijten die helemaal tot bijna op het doek worden opgeschoren en daarna opnieuw worden gekleurd. Zo krijgen deze tapijten een unieke look. Vintage karpetten passen uitstekend in een modern, net zoals bij een klassiek interieur. De gesleten look geeft een typische uitstraling en maakt dit type tapijten bijzonder en uniek.

Patchwork

Patchwork vloerkleden zijn net als de vintage tapijten afkomstig van Perzische tapijten. Het productie proces is hetzelfde alleen worden voor patchwork tapijten de Perzische tapijten ook nog eens in stukken geknipt. Deze stukken worden dan later weer aan elkaar gezet met een mooi grof garen om een unieke patchwork look te verkrijgen. Zowel van de vintage als van de patchwork tapijten zijn er ook veel imitaties op de markt. Dit zijn gewoon nieuwe tapijten en worden voornamelijk in België geweven. Deze tapijten hebben een soort gelijke look alleen zijn ze nieuw en dus niet van originele Perzische tapijten gemaakt.

Berbers

Berber Tapijten vallen net zoals de Perzische tapijten onder de handgeknoopte tapijten. Vaak wordt er bij een berber aan een oubollig tapijt gedacht, maar niets is zo tijdloos als een berber. Of het interieur nou modern of klassiek is ingericht, een berber past er altijd bij! Berbers zijn altijd van wol en worden op traditionele wijze met de hand geknoopt. De meest bekende kleur van de berber is wol wit of wol wit met een bruin melange erdoor. Tegenwoordig is er aardig wat meer keus aan berber tapijten. Zo is het nu ook mogelijk om een berber in grijstinten te krijgen.

Kelims

Kelim tapijten vallen ook onder de noemer Perzische tapijten. Deze kelim tapijten zijn niet te vergelijken met échte Perzische tapijten. Kelim tapijten zijn weliswaar ook met de hand geweven en hebben geen pool. De patronen van deze vloerkleden zijn vaak geometrisch. De tapijten hebben zowel boven als onder hetzelfde patroon. hierdoor zijn de kelim tapijten aan twee kanten te gebruiken. De originele kelim tapijten hebben vaak aarde kleuren met hier en daar een helder blauwe tint. Er zijn nu ook wat modernere kelim tapijten op de markt die dezelfde uitstraling hebben, maar zijn dan leverbaar in frissere kleuren.