Wilt u een afspraak maken of info?

Tips voor zelf kunstgras leggen

Zelf kunstgras leggen? Volg dan eenvoudig de onderstaande tips:

De Handelsmarkt kan natuurlijk ook uw nieuwe kunstgras professioneel door onze vloerenleggers laten installeren. Voor het allerbeste resultaat want naast kennis nemen zij ook professioneel gereedschap mee. Waarmee ze snel en precies kunnen werken. Wilt u dit ook? Maak dan daarvoor bij ons eerst een afspraak. Dan beloven wijk een superstrak resultaat. Liever zelf leggen? Wij leveren uit voorraad een goede kwaliteit, duurzaam, degelijk én mooi kunstgras van bekende merken. Kunstgras tegen de allerbeste prijzen van Nijmegen en verre omstreken.

Zelf Kunstgras leggen? Volg hier de Handelsmarkt tips!

Stap 1 Verwijderen

Voordat u het nieuwe kunstgras kunt gaan leggen, dient u eerst het oude gras of grond te verwijderen. Schep uw bestaande gras of grond weg. Dit kan eenvoudig én veel sneller machinaal gedaan worden met een zodensnijder. Een professionele zodensnijder maakt de grasmatten onder de wortel los. Zo zijn de losgesneden grasmatten eenvoudig te verwijderen.

Stap 2 Onderbouw

Handelsmarkt kunstgras is standaard 2, 3, 4 én zelfs 5 meter breed.

Hiermee dient u rekening te houden met het meten. Meet op meerdere punten en meet vooral ruim. Zo komt u nergens kunstgras te kort. Houdt ook rekening met een hoog gelegen kantafzetting. Hierdoor houd u het kunstgras ook op zijn plek. In tuinen zonder kantafzetting wordt vaak gebruik gemaakt van Ecolat, dit is een buigbare kantafzetting. Om deze sterk te positioneren, kunt u hier het beste piquetjes achter plaatsen. Voor de ondergrond gebruiken wij betongranulaat. Dit betongranulaat zakt niet door en zakt niet uit en blijft altijd waterdoorlatend.. Dit granulaat leggen wij aan met een beddikte van circa 5 centimeter.

Kunstgras leggen? Zorg voor een strakke ondergrond.

Besproei het granulaat. Dit voorkomt veel stofvorming en het wegzakken van de trilplaat. Vervolgens kunt u overlappend met de trilplaat over uw ondergrond heen. Stamp de hoeken goed met de voet aan. Maak uw ondergrond vlak met een afrijlat. Deze ondergrond dient met een waterpas perfect glad en strak gemaakt te worden. Hoe secuurder het afmallen, hoe strakker uw eindresultaat. Houdt altijd 2 cm verschil tussen de ondergrond en uw kantafzetting. Zo steken de vezels van uw kunstgras er altijd mooi bovenuit.

Kunstgras leggen? TOP Kunstgras voor de Beste Prijs

Rating: 5 out of 5.

Stap 3 Kunstgras leggen

Nu is het tijd om het stabilisatiedoek aan te brengen. Snij het doek op de juiste maatvoering en sproei het vervolgens nat zodat het beter blijft liggen. Met onze kunstgras pinnen kunt u het doek ook eerst tijdelijk vastleggen. Het is belangrijk dat het doek strak blijft liggen, om zo vouwen en ophopingen in uw kunstgras te voorkomen.

Op een balkon of dakterras maken wij meestal gebruik van drainagetegels. Hierdoor wordt ook de afwatering goed geregeld. Aan de hand van een easy kliksysteem kunt u deze eenvoudig met elkaar verbinden.

Ook kunt u een valdemping toevoegen voor bijvoorbeeld een speelplaats voor kinderen.

Kunstgras leggen. Nu kunt u de kunstgras rol in de juiste richting over de ondergrond rollen. Zorg dat het kunstgras altijd over elke kantafsluiting heen valt. Snij nu de mat precies weg langs de kant met een kunstgras mes. Hiermee komt de kunstgrasmat perfect tegen de kantafsluiting aan te liggen. Doe dit altijd rustig en geconcentreerd en snij van u af voor uw eigen veiligheid. Klap de mat terug en kijk tot hoever u kunt snijden. Snij de mat zo via de onderkant stuk voor stuk af.

Prik de kunstgras pinnen door de latexbodem van de mat. Zo blijft de pin onzichtbaar in het kunstgras.

Nu kunt u het kunstgras vastpinnen met kunstgras pinnen. Plaats deze kunstgras pinnen gemiddeld 50 cm uit elkaar en 5 cm vanuit de kantafzetting. Pak de kunstgras pin en kam deze langs een vezellijn in de mat en houdt deze vast. Zo houd u de vezels uit elkaar. Daarna plaatst u met uw andere hand de tweede pin.

Kunstgras leggen. Bestaat uw kunstgrasveld uit meerdere stukken?

Dan is het nu tijd om deze kunstgras stukken aan elkaar te plakken. Leg daarvoor de matten eerst goed op hun plaats. Controleer goed of de latex onderlagen goed tegen elkaar aan liggen en niet overlappen. Klap de twee aan elkaar te lijmen kunstgras stukken van elkaar. Rol nu de kunstgrastape uit over de gehele lengte en verwijder de bovenlaag van de tape. Leg rustig de eerste kunstgras flap over de tape en klap daarna ook de tweede flap terug. Druk de kunstgrasflappen goed aan op de tape.

Nu uw nieuwe kunstgras ligt is het tijd om het kunstgras te gaan bezanden.

Instrooizand houdt kunstgras beter op zijn plaats, maar zorgt er ook voor dat de vezels mooi recht overeind blijven staan. In het eindresultaat is dit zand uiteraard niet meer zichtbaar. Om het zand goed te verdelen kunt u de zak insnijden met uw kunstgras mes om het vervolgens mooi te verdelen over het kunstgras. Ook kunt u hiervoor een bezand machine gebruiken.

Na het bezanden kunt u het zand verdelen met een bezem. Borstel het kunstgras op tegen de de richting in. Dit is ook machinaal te doen met een borstelmachine.

Stap 4 Genieten

Als uw kunstgras op deze manier is aangelegd dan hoeft u voortaan nog maar één ding te doen: Genieten! Geniet van uw nieuwe fraaie en altijd strakke kunstgrasveld. Een prachtig mooi groen gazon dat altijd groener is dan dat van uw buren en wat ook nog eens volledig onderhoudsvrij is! Enjoy!

Poolhoogte Kunstgras van 15mm tot 45mm